Damon Woods Project

The homeowners desired a functional kitchen that matched the style of their Mediterranean home. We designed the kitchen around three elements: a copper hood, a blue island with seating for their children and a custom back splash. The result is a clean, well-organized kitchen with room to cook, eat and entertain. We used a handmade tile from Portland, OR for the back splash and added a custom accent piece above the range. We accentuated the height of the room by removing the soffit and adding transom cabinets. To create a usable kitchen, we moved the range to the exterior window wall and closed up the window. With the finish selections, the kitchen feels brighter and larger than it did with a third window. We also adjusted the powder room that is connected to the kitchen. We straightened out the wall and created simple powder room complete with handmade terracotta tiles.

Before

After

Pin It on Pinterest

Share This